Iago Aspas o principe das bateas

Aspas naceu en Moaña , provincia de Pontevedra , Galicia . Traspasado as filas xuvenís do club local RC Celta de Vigo , fixo o seu debut no primeiro equipo na tempada 2007-08 co equipo en Segunda División , logo xogou o seu segundo xogo o 6 de xuño de 2009: traído nun minuto 59

Aspas naceu en Moaña , provincia de Pontevedra , Galicia . Traspasado as filas xuvenís do club local RC Celta de Vigo , fixo o seu debut no primeiro equipo na tempada 2007-08 co equipo en Segunda División , logo xogou o seu segundo xogo o 6 de xuño de 2009: traído nun minuto 59 substituto contra o Deportivo Alavés , que anotou os dous goles do seu equipo na vitoria por 2-1 en casa, sendo esencial, xa que co tempo engadido escapou do descenso . Cando tiña 17 anos, foi prestado ao veciño Rápido de Bouzas, onde pasou o seu penúltimo ano como junior.

Aspas definitivamente foi promovido das reservas para 2009-10 , e logo apareceu en varias campañas máis no segundo nivel cos galegos . Na tempada 2011-12 , que anotou unha marca persoal de 23 goles de liga, a segunda mellor na competición detrás da UD Almería Leonardo Ulloa como o Celta volveu á liga despois dunha ausencia de cinco anos. Como resultado das súas actuacións, foi votado como o mellor dianteiro e gañador do Trofeo Zarra para a categoría.

Aspas fixo o seu debut na parte superior de voo o 18 de agosto de 2012, a partir dunha perda 0-1 en casa contra o Málaga CF . unha vitoria por 2-0 sobre CA Osasuna tamén en Balaídos , e agregou outros 11 durante a campaña para axudar ao equipo a escapar do descenso na xornada final .

O 15 de marzo de 2013, durante a derrota 1-3 do derbi galego ante o Deportivo da Coruña , Aspas foi expulsado despois de media hora por golpear a Carlos Marchena.

Liverpool

O adestrador do Liverpool, Brendan Rodgers, instruíu a Aspas en agosto de 2013
En maio de 2013, rumoreábase amplamente que se acordou unha tarifa estimada entre £ 7 e 9 millóns para que Aspas unísese a Liverpool , á espera de termos persoais e un exame médico. O 13 de xuño, ambos os clubs acordaron un acordo en principio para asinar ao xogador suxeito a completar a documentación, pero isto atrasouse cando o seu ex axente solicitou á Real Federación Española de Fútbol que retivese a autorización internacional debido a unha disputa sobre a súa representación; o acordo finalmente completouse o 23 de xuño, e déronlle a camiseta número 9.

Aspas fixo o seu debut en Liverpool o 13 de xullo de 2013, anotando o seu primeiro gol e axudando a Raheem Sterling nunha vitoria amigable de pretemporada por 4-0 contra Preston North End . Fixo o seu debut na Premier League o 17 de agosto, proporcionando unha asistencia para Daniel Sturridge nunha vitoria por 1-0 sobre Stoke City en Anfield .

Aspas marcou o seu primeiro gol competitivo para os Vermellos o 5 de xaneiro de 2014, nunha vitoria por 2-0 sobre Oldham Athletic na Copa FA . Durante o seu feitizo, xogou o segundo violín ante Philippe Coutinho , Sterling, Sturridge e Luís Suárez cando os Vermellos terminaron en segundo lugar ; tamén loitou co seu limitado coñecemento do idioma inglés.

Sevilla
O 14 de xullo de 2014, Aspas regresou á súa terra natal, sendo prestado ao Sevilla FC nun movemento dunha tempada e cun contrato permanente de tres anos como unha opción obrigatoria posterior. Fixo o seu debut competitivo o 12 de agosto na Supercopa da UEFA 2014 no Cardiff City Stadium , substituíndo ao debutante Aleix Vidal despois de 66 minutos dunha eventual derrota por 0-2 ante o Real Madrid .

O 14 de setembro de 2014, Aspas apareceu na liga por primeira vez, que se presenta por Carlos Bacca para o últimos sete minutos na vitoria por 2-0 ante o Xetafe . O seu primeiro gol para o seu novo club chegou o 2 de outubro, cando abriu o marcador nun empate 2-2 no HNK Rijeka para a fase de grupos da UEFA Europa League ; ao final dese mes que xogou os 90 minutos e tomou un hat-trick contra a CE Sabadell FC , axudando a unha distancia de 6-1  na Copa do Rei , agregando outro triplo dentro dun feitizo de catro minutos no partido de volta para gañar 5-1. El e o xogador do FC Barcelona  Neymar foron os máximos goleadores do torneo, con sete goles cada un.

O primeiro gol de Aspas para o Sevilla chegou o 1 de febreiro de 2015, o gañador nunha vitoria por 3-2 sobre o RCD Espanyol . Ao principio do xogo, fixera un disparo que foi atallado por Kiko Casilla fora da área, o que resultou na expulsión do porteiro.

Regresar o Celta

Aspas en acción para o Celta en 2017
O 12 de xuño de 2015, o Sevilla asinou a Aspas do Liverpool como parte do acordo entre os dous clubs, logo vendeuno directamente a Celta o mesmo día, co xogador acordando un contrato de cinco anos e seis días. máis tarde por unha tarifa de  5 millóns. O 23 de setembro, anotou dúas veces nunha vitoria en casa 4-1 sobre Barcelona.

Aspas foi o xogador da liga do mes en outubro de 2016 despois de anotar cinco goles, incluídos os freos nunha vitoria por 4-1 ante o Deportivo e un empate por 3-3 co UD As Palmas , ademais dun gol e asistencia nun 4-3 vitoria sobre o actual campión do Barcelona. O seguinte 23 de febreiro marcou un penal no último minuto no partido de ida dos últimos 32 partidos da Europa League para forzar o tempo extra no FC Shakhtar Donetsk , e os españois saíron vitoriosos.

O 21 de maio de 2017, na última xornada da campaña , Aspas anotou a través dun penal nun empate 2-2 en casa contra a Real Sociedade , alcanzando os mellores 19 goles persoais e gañando o Trofeo Zarra no proceso. A seguinte tempada volveu ser o español con máis goles da liga aos 22 anos, só por detrás de Lionel Messi , Cristiano Ronaldo e Luís Suárez en xeral. [ Anotou hat-tricks nunha vitoria por 5-2 en UD As Palmas o 16 de outubro de 2017 [e unha derrota por 4-0 do ex equipo de Sevilla o 7 de abril seguinte, ademais  nunha vitoria no derbi 3-1 o Deportivo; o 5 de novembro de 2017, con outra parella nunha vitoria por 3-1 en casa sobre o Athletic de Bilbao , alcanzou 100 goles para o Celta, situándose sexto nos seus goleadores de todos os tempos.

En 2018-19 , Aspas estivo ausente cunha lesión durante tres meses a partir de finais de decembro, durante o cal Celta caeu do noveno lugar ao 18 na táboa. Gañou dúas veces nunha vitoria por 3-2 sobre Vilarreal ao seu regreso.