Brasil vence a Austria en xogo-proba antes de ir para a Rusia por 3 – 0

Brasil vence a Austria en xogo-proba antes de ir para a Rusia Publicado en 10/06/2018 – 14:11 Por Aécio Amado – Reporteiro da Axencia Brasil Brasilia – A vitoria do Brasil por 3 x 0 sobre a Austria, no gramado do Happel Stadion, comezou a ser construída aos 34 minutos do primeiro tempo, co gol

Brasil vence a Austria en xogo-proba antes de ir para a Rusia
Publicado en 10/06/2018 – 14:11 Por Aécio Amado – Reporteiro da Axencia Brasil Brasilia –

A vitoria do Brasil por 3 x 0 sobre a Austria, no gramado do Happel Stadion, comezou a ser construída aos 34 minutos do primeiro tempo, co gol de Gabriel Jesus que, tras unha bóla rebatida na zaga austríaca, sobrou no lado esquerdo para o atacante. El ajeitou o corpo e xutou cruzado, no lado esquerdo do porteiro Lindner.

O gol aliviou un pouco a presión que a selección austríaca, até entón, viña exercendo sobre o equipo brasileiro o primeiro tempo, cunha reserva forte e algunhas veces até faltosa. Tras o gol de Jesus, a selección pasou a controlar o xogo no medio de campo, sen permitir as accións de ataque dos austríacos, até que o arbitro finalizase o primeiro tempo.

A selección volveu para o segundo tempo sen ningunha mudanza, mais cunha postura táctica máis ofensiva, principalmente polo lado esquerdo, coas triangulações de Neymar, Coutinho e Willian. Mais foi cunha xogada que comezou pola dereita, con Willian, que o atacante nunha asistencia por cima da zaga adversaria encontrou Neymar libre polo lado esquerdo.

Restou ao crac brasileiro o traballo de aplicar un corte seco na defensa Dragovic, que ficou no chan, antes de xutar para o gol sen que o porteiro Lindner nada puidese facer. Foi o gol de número 55 de Neymar pola selección, aproximándose aínda máis de marca de Romário, que ten 56 goles, segundo a conta da Confederación Brasileira de Fútbol (CBF).

Con 2 x 0 no panel, Tite comezou a facer unha serie de mudanzas no equipo. Entraron Marquinhos no lugar de Thiago Silva, Fernandinho no de Casemiro e Roberto Firmino no lugar de Gabriel Jesus.

O terceiro gol brasileiro aconteceu minutos despois da entrada de Firmino. Aos 23 minutos, lembrando unha antiga parceria no Liverpool, onde xogaron xuntos até Coutinho ir para o Barcelona, Firmino encontrou Coutinho libre polo lado esquerdo e pasoulle a bóla. O xogador do Barcelona só tivo o traballo de avanzar e tocar por cima de Lindner, que só viu a bóla tocar o fondo da rede.

Tras o gol, Tite fixo novas mudanzas no equipo: aos 29 minutos, tirou Coutinho e colocou Taisson e, aos 37, Douglas Costa entrou no lugar de Neymar. A selección aínda tentou algunhas xogadas de efecto, mais, coa vitoria garantida, fixo o tempo pasar e esperar o xuíz apitar o fin da partida. Os xogadores brasileiros saíron do Happel-Stadion de Viena aplaudido pola afección.

A delegación brasileira deixa a capital da Austria aínda este domingo. A previsión de chegada a Sochi, na Rusia, está prevista para a madrugada deste luns (11). O Brasil estrea na Copa do Mundo o próximo domingo, día 17, contra a selección da Suíza, ás 15h (horario de Brasilia), no Rostov Arena.