Celta – Depor descafeinado, con leite de soia e con stevia

Celta – Depor descafeinado, con leite de soia e con stevia, mais descafeinado imposible! Un gol de Lucas Pérez no desconto significou o empate do Deportivo no derbi galego. O gol do Celta, que practicamente di adeus a Europa, fíxoo Maxi Gómez. Un gol de Lucas Pérez no desconto significou o empate do Deportivo no

Celta – Depor descafeinado, con leite de soia e con stevia, mais descafeinado imposible!

Un gol de Lucas Pérez no desconto significou o empate do Deportivo no derbi galego. O gol do Celta, que practicamente di adeus a Europa, fíxoo Maxi Gómez.

Un gol de Lucas Pérez no desconto significou o empate do Deportivo no derbi galego. O gol do Celta, que practicamente di adeus a Europa (queda a 5 puntos do Sevilla, ao que quedan tres partidos), fíxoo Maxi Gómez coa colaboración de Rubén, o porteiro deportivista.

O Celta liquidou as súas escasas opcións de clasificarse para competir na liga Europa a próxima tempada despois de empatar este sábado en Balaídos ante o Deportivo (1-1) nun duelo galego escaso de fútbol e ocasións, bronco por momentos e cun gol do deportivista Lucas Pérez no minuto 91.

O Celta apropiouse do derbi durante o primeiro tempo. Tivo a pelota. E iso foi suficiente para danar ao Deportivo, máis incómodo, desaxustado nas súas liñas, máis desasosegado no ambiente do partido, como demostrou o estraño gol de Maxi Gómez, unha mestura de fatalismo e torpeza do porteiro Rubén.

Foi a primeira aproximación celeste: Rubén chocou contra Maxi Gómez ao bordo da área pequena cando tentaba despexar cos puños un centro rebotado de Sisto; Maxi Gómez marcou, de costas á portaría.

O Celta impúxose no centro do campo e dominou con comodidade. Sisto e Wass inquietaron a Rubén con varios lanzamentos, pero o perigo celeste se magnificó con cada erro do Deportivo: Çolak fallou nun pase e regaloulle a Maxi Gómez un man a man dentro da área ante Rubén, que evitou o segundo gol.

O equipo de Unzué baixou o ritmo mediada a primeira metade. Só creou perigo ata o descanso cun cabezazo de Cabral nun córner.

O Deportivo reaccionou cando combinou varios pases no centro do campo, unha leve melloría coa que creou a súa única oportunidade durante o primeiro tempo, un potente tiro afastado de Guillerme que despexou Sergio; máis aló dun centro lateral de Lucas Pérez no que pediu penalti por man de Cabral.

O derbi fraqueou na segunda parte cara a unha disputa ruidosa, máis piques e imprecisións sobre Balaídos, menos fútbol, poucas ocasións; na primeira media hora pouco máis dun cabezazo de Krohn-Dehli para o Deportivo, un canonazo de Sisto desde fóra da área para o Celta e un gol ben anulado a Wass por fóra de xogo.

Sen claridade para combinar nos metros finais, co partido descosido na zona de creación, e a pesar dos cambios dos adestradores, nada alterou a quietud do derbi nos minutos finais, salvo os pequenos arrebatos do Deportivo; primeiro cun tiro de Borja Vale que se lle envenenó ao porteiro Sergio cando a pelota tocou en Cabral e despois, no minuto noventa, cun gol de Lucas Pérez, que recolleu na área pequena un bo pase de Andone para liquidar as escasas opcións europeas do Celta.